Mivion (radio Sarajevo)

Teatre de Salt
Salt

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Mivion és un acrònim en llengua croata, format per l'abreviació de les paraules 'nosaltres', 'vosaltres' i 'ells /elles'. Era el títol del programa (en al·lusió a artistes, públic i crítica) que dirigia Slobodan Minic, reconegut periodista, director de la secció de cultura de Ràdio Sarajevo, en què va entrevistar personalitats de l’ ex república de Iugoslàvia com el poeta bosnià Sidran, el cineasta Emir Kusturica o el músic Goran Bregovic.

Durant el setge a la seva ciutat (1992-1996) Minic va resistir fent allò que sabia fer: ràdio i periodisme. El seu programa es va convertir en la veu de l’esperança per als habitants d’una ciutat assetjada durant quatre anys per les tropes sèrbies. La seva germana petita va morir en el bombardeig d'un mercat. En un determinat punt de la seva tasca a Ràdio Sarajevo, va perdre totalment la veu. Només després de mesos de silenci va poder tornar a parlar. Finalment, com altres milers de persones, va fugir i va arribar a Catalunya el 1995, a l'Escala, on va treballar com a cambrer i on ha arrelat amb la seva família. El seu és un testimoni sobre el progressiu avanç de la intolerància, el nacionalisme i l'autoritarisme, s obre la memòria i el preu de sobreviure una guerra.

Mivion (Radio Sarajevo) reflexiona sobre la convivència entre cultures i generacions: és un joc de miralls entre la veu i l’experiència del veterà locutor, interpretat per Manel Barcelò, i les vides de dos joves, el Marc Soler i l’Azra Suljic, plens d’inquietuds i preguntes.

Com arribar