LET'S FESTIVAL: LA ÉLITE + LA PALOMA

Sala Salamandra
L'Hospitalet de Llobregat
CONCERT FESTIVAL

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

LA ÉLITE
La Élite és un grup que neix a Tàrrega durant l'any 2015 fruit de l'avorriment i la necessitat de passar el temps de manera més o menys “productiva”. Així doncs, durant aquest mateix estiu Nil i Diosito es tanquen 4 tardes en garatge i fan la seva primera maqueta, de la qual surten temes com Marlburro. La banda seguirà uns quants anys fent maquetes per pura diversió i sense cap mena de pretensió més enllà de fer música amb sintetitzadors i caixes de ritmes. Fins a 2020 no hi ha molt a afegir, passen olímpicament de tot. No és fins a la fi de la pandèmia que tornen a treure música i s'animen, després de 7 anys, a tocar en directe. Des de llavors, la banda no ha parat de créixer a força de treure singles, posteriorment el seu àlbum debut, i jugar amb un directe molt elèctric, irreverent, i descarat, omplint pràcticament tots els seus concerts d'una gran gira per Espanya.

LA PALOMA
La Paloma és una banda de noise rock establerta en el madrileny barri de Tetuán. A la fi de 2021 el segell discogràfic La Castanya publica la seva EP de debut. Aquelles cinc corts ràpidament van trobar el seu lloc entre un públic amb el qual compartien devoció guitarrera i neguit existencial. Temes com “Bravo Murillo” o “Palos” van propiciar que passessin de ser el secret millor guardat de Madrid a ser, senzillament, un secret a veus. 
“Todavía no”, publicat en 2023, va suposar la confirmació de La Paloma com una de les realitats del panorama actual. Afermant la seva proposta noise rock, el grup aprofundia en les virtuts del seu primer lliurament alhora que explorava valuosos nous angles. Un àlbum debut consolidat en la solidesa de la seva secció rítmica i en el colorit que aporten les veus de Nico i Lucas. Les seves composicions demostren una capacitat extraordinària per a observar el món amb les dosis justes d'escepticisme i desencantament. Encara que ells insisteixin que “Todavía no”, el seu moment és ara.

Com arribar