Concierto de Aranjuez i Bolero de Ravel

L'Auditori
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

PROGRAMA
César Franck: Le chasseur maudit
Joaquín Rodrigo: Concierto de Aranjuez
Maurice Ravel: La valse
Maurice Ravel: Bolero

Josep Vicent torna a dirigir l’Orquestra Nacional de Bèlgica en una gira que planteja un colorista programa a mode de viatge musical. César Franck és probablement el compositor més cèlebre de Bèlgica i el seu poema simfònic Le chasseur maudit, una de les seves obres més fascinants. L’orquestració de Franck evoca una atmòsfera obscura i fantàstica de la persecució infernal i en la conclusió de la peça cita un paisatge de la Simfonia Fantàstica d’Hèctor Berlioz amb el qual posem rumb a França. Arribem al país gal amb dues de les composicions més cèlebres de Ravel.

Sobre La valse, es compositor va afirmar que és, “un remolí fantàstic i fatal”, i amb Bolero posem rumb a les seves arrels basques. Ravel considerava l’obra com un estudi d’orquestració, però la veritat és que Bolero mostra una gran originalitat i ha arribat a ser una de les composicions més interpretades a tot el món. El mateix passa amb el cèlebre Concierto de Aranjuez de Rodrigo, que recull alguna de les melodies més belles i evocadores pel repertori de guitarra i orquestra.

Escoltar aquest concert a les mans de Pablo Sainz – Villegas, ambaixador de la guitarra a tot el món, que ha col·laborat amb orquestres com les filharmòniques de Los Ángeles, Boston, San Francisco, Toronto o Israel i actuat en històriques sales com el Carnegie Hall de Nova York i ha realitzat nombroses estrenes mundials, entre els que es troba la primera obra escrita per a guitarra sola de John Williams, és sempre una oportunitat de viure una vetllada per al record.

INTÈRPRETS
Pablo Sainz – Villegas, guitarra
Orquestra Nacional Belga
Josep Vicent
direcció

Com arribar