Escena Butoh 2022 // The Swan Hymn

Sala Fènix
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Aquesta obra està inspirada en ‘La Mort del Cigne’ d’Anna Pavlova, la qual es va estrenar St. Petersburg, Rússia en 1905, amb coreografia de Mikhail Fokine.
L’obra original era una peça de ballet curta però Ken Mai l’ha desenvolupat en un procés de creació inovador i contemporani, basant-se en la dansa Butoh i el res. Integra elements de ballet clàssic que creguin un contrast delicat i elegant amb els elements més propis de la dansa Butoh.
Una representació surrealista del món, on la realitat i la fantasia s’ajunten per a expressar l’ànsia, l’alegria, l’amor, la mort, l’himne i fenòmens sagrats, amb les dimensions mítiques del cigne que es desplega entre la vida i la mort.
El cos en moviment dibuixa una forma gràcil en l’espai. El moment quan la bellesa i la lletjor se solapen, quan la foscor i l’ombra s’integren, porta a l’ànima a l’èxtasi i ens acosta al llindar de l’eternitat.

Perquè un cicle de dansa Butoh

El Butoh és una forma molt contemporània i rellevant, que està despertant cada vegada més interès dins de l’àmbit de les arts escèniques i visuals pel seu potencial per a trencar amb les convencions i explorar territoris transgressors o tabús. 

El Butoh és una porta cap a la dansa autèntica de cada persona, presenciar un espectacle de Butoh no és només veure-ho sinó més aviat experimentar-ho des del cos. Com tot art ben fet l’esperança és que ens pugui ajudar a viure de manera més conscient i harmònica en relació amb l’univers i els éssers que ens envolten. No obstant això és un procés que requereix no apartar la mirada del nostre costat fosc, ens convida a contemplar, a ballar, la foscor, perquè sense ella no pot haver-hi llum. Per això, vist de manera superficial el butoh pot semblar grotesc, es tracta de convidar al nostre monstre al ball, com Úlises, que només pot vèncer a l’heura traient-la de la cova i llançant-li llum. El Butoh és una invitació a ballar en el tall del ganivet, en aquesta delicada suspensió que és l’existència mateixa, a assaborir-la amb tots els sentits, a celebrar-la, a gaudir-la, a oferir i compartir-la, com l’essència d’una bella flor just al punt de començar a marcir.

Com arribar