La Víctor C

Teatre Nacional de Catalunya
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Una mirada diferent a la vida i obra de Víctor Català / Caterina Albert.

Víctor Català. Caterina Albert. Obligada a camuflar-se sota un pseudònim masculí per evitar els escàndols, els judicis i els prejudicis, Català va ser una autora revolucionària. L’escriptora va passar els últims 10 anys al llit, on rebia fins i tot les visites. Tota una declaració de principis. Qui s’amagava realment rere l’àlies? 

Un gran llit. En ell, dintre d’ell, una dona rep les visites. Tant és si es tracta d’un parent o d’un gran escriptor, rep a tothom al llit des de fa anys. Ofereix una imatge de dona fràgil, malaltissa… que sovint s’ha definit com una aficionada en això de l’escriptura. Però, qui és la dona del llit, Víctor Català o Caterina Albert? O cap de les dues?
La Víctor C.; parla de la seva vida, duta a terme amb les limitacions que li permetia una societat intolerant amb les dones, barrejada amb els seus contes, el més bonic i més irònic de la seva escriptura, on mostra un món no gaire amable, realment lluny de l’accepció burgesa de la naturalesa. La seva ànsia de llibertat, de ser sempre ella mateixa, la porta a mantenir-se apartada del món.
 

Com arribar