Schumann Amateur

Antic Teatre
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Un paio que toca el piano obsessionat amb la Clara Schumann, pianista i compositora nascuda fa dos-cents anys. Una actriu que balla i a penes parla. Una violinista i una cellista que s’ajunten per a muntar un trio. Un il·luminador que es pren unes vacances de la mediocritat amb la que s’enfronta a diari.

El tercer episodi d'AMATEUR, després dels dedicats a Orlando Gibbons i a les Variacions Goldberg, «qüestiona les jerarquies i les convencions del món de la cultura, l’art i el treball en relació amb la seva construcció pública. A través d’una pràctica que s’exposa obertament entre la creació artística i la necessitat vital, entre la cultura i el gaudi, obre un territori de reflexió, percepció i intercanvis que respon abans a un impuls personal i compartit, quelcom potencialment a l’abast de qualsevol, que a una moda artística o corrent cultural imposada». Óscar Cornago, investigador del CSIC.

 

LA COMPANYIA

RUBÉN RAMOS NOGUEIRA (Santa Coloma de Gramenet, 1973)


Escritor, periodista, músic i performer. Es dedica a les arts en viu, la música i l’escriptura. La seva sèrie de performances AMATEUR pretén reivindicar la pràctica musical per part dels no professionals. Ha publicat dos llibres de ficció: Master (2013) i Punk cursi (2018). Dirigeix Teatron, mitjà digital de referència dins l’àmbit de les arts en viu, on desenvolupa una ininterrompuda activitat periodística des de fa més de deu anys. Forma part del grup de música electrònica Novios juntament amb Pablo Gisbert. Viu a Barcelona.

 

CONTEXT

Per segon any consecutiu i en mediació amb el Graner, l’Antic Teatre acull dues de les propostes que formen part del l’8a edició del festival d’arts vives SÂLMON.

Entre el 6 i el 16 de febrer, l’Antic mostra dues coproduccions: Schumann Amateur de Rubén Ramos Nogueira (estrena a Barcelona rere el pas pel festival TNT) i Faustino IV o 126 cavalls de Sergi Fäustino (estrena absoluta).

Com arribar