James Rhodes

Teatre-Auditori Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

"El pianista londinenc, amb el seu tarannà didàctic, ens transmetrà la seva passió per la música clàssica.”

James Rhodes ho ha dit i ho ha repetit: la música li ha salvat la vida. Però no la música que s’escolta a les radiofórmules o aquella de què parlen els diaris a les seves cròniques apressades dels macrofestivals diguem-ne pop. No. Ell parla de la música mal anomenada clàssica. Bach, Beethoven, Chopin i tants altres. Música que es va compondre fa segles, i que encara avui apel·la a les nostres emocions més profundes. Música, escriu Rhodes (i citem a partir de la traducció castellana del seu llibre Instrumental, publicat per Blackie Books), que «ofrece compañía cuando no la hay, comprensión cuando reina el desconcierto, consuelo cuando se siente angustia, y una energia pura y sin contaminar cuando lo que queda es una cáscara vacía de destrucción y agotamiento».

Aquesta és la música que el pianista i comunicador britànic ens oferirà en un concert especial en què el repertori es veurà salpebrat pels seus comentaris: la dura vida, però no obstant increïblement creativa i feliç de Johann Sebastian Bach; les passions pertorbadores de Beethoven, la relació malaltissa i disfuncional entre Chopin i George Sand. It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing, diu un dels versicles del credo jazzístic.

www.jamesrhodes.tv
www.jazz.barcelona
 

James Rhodes, piano

Programa:
L’artista s’estima més no anunciar el programa. Considera que els programes de mà habituals de la música clàssica distreuen massa en relació amb la música. Ell mateix anunciarà des de l’escenari les peces que tocarà, i també per què les ha escollit.

Com arribar