Òpera ‘Il Tamerlano’ de Vivaldi

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

A. VIVALDI: Il Tamerlano o Bajazet (versió de concert)
Llibret d’Agostino Piovene

Un Vivaldi inhabitual en les programacions catalanes arriba a Palau Òpera. Il Tamerlano, també coneguda com a Bajazet, és el resultat de la mescla de peces de Giacomelli, Hassey, Riccardo Broschi i Farinelli, juntament amb àries i música instrumental de Vivaldi, unificades sota un únic llibret d’Agostino Piovene. El pasticcio, com s’anomena aquest mètode compositiu, era molt habitual durant el segle XVIII. 

Un Vivaldi inhabitual a les programacions del país arriba a Palau Òpera encapçalat per un elenc de solistes de solvència internacional, en què destaquen Marina de Lisa, Bruno Taddia i Filippo Mineccia, que ja han participat en produccions anteriors del Palau.??L’Accademia Bizantina, sota les ordres d’Ottavio Dantone, completa el trio de formacions barroques de referència presents al cicle Palau Òpera. 

Presentació del disc Il Tamerlano (Naïve, 2020) en directe, que ja ha tingut una rebuda i elogis excel·lents de la crítica. 

“La secció vocal és sumptuosa [...] i mereixen un excel·lent [...] L’Accademia Bizantina, en la seva habitual línia:?insuperable”, segons «Scherzo».  

“Accademia Bizantina toca nítidament la «Sinfonia», i Ottavio Dantone forneix textures versàtils a les diverses àries. […] La interpretació immersiva d’Accademia Bizantina és una defensa convincent dels mèrits de l’òpera de pasticcio”, «The Gramophone»

Com arribar