Passió segons sant Joan 2023

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Després d’interpretar la Passió segons?sant Mateu? la temporada 2021-22, el Collegium Vocale Gent i Philippe Herreweghe completen un díptic gloriós al voltant de Bach amb una interpretació de la Passió segons sant Joan que de ben segur quedarà a l’alçada de la seva darrera funció al Palau: un èxit rotund per al record. Herreweghe, gran advocat bachià, en servirà una versió articulada, transparent i transformadora. 

La Passió segons sant Joan de Bach representa la primera Passió de les cinc que va escriure el mestre barroc i possiblement la primera gran obra d’un nou període que  s’encetava] amb el seu nomenament com a Kantor de Sant Tomàs de Leipzig.  

La Passió segons sant Joan és un monument de fe, una obra cabdal en la història de la música i en què predomina la idea de l’amor per sobre de la narració. Més breu, concentrada, íntima i narrativa que la Passió segons sant Mateu, és una obra litúrgica de gran força dramàtica, amb una riquesa musical impressionant i extraordinària, acompanyada de textos més aviat abstractes i filosòfics, en què predomina la idea de l’amor per sobre de la narració i que posa l’èmfasi en la vessant més humana de Jesucrist.

Com arribar