Passió segons sant Mateu 2023

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Vox Luminis i la Freigurger Barockorchester són possiblement una de les formacions corals i orquestrals més importants del món en música barroca. Dirigides per Lionel Meunier, s'enfronten a l'obra musical més monumental de la història. Una combinació difícilment superable.

La Passió segons sant Mateu de Bach és un monument espiritual que s'ha consagrat com a obra imprescindible per a nombroses generacions al voltant de la Setmana Santa i que manté el seu idil·li amb el Palau des que va ser l'escenari de l'estrena a l'Estat espanyol ja fa més d'un segle. Part fonamental, fins i tot, de la llavor de l'Orfeó Català, congrega any rere any un públic fidel que sempre acaba creient en la transcendència. Un viatge musical extraordinari que permet reflexionar sobre la redempció, la lluita i el desafiament, la traïció i el perdó, l'amor i el sacrifici, la compassió i la pietat. Una pedra angular de la cultura occidental i del nostre propi patrimoni.

Parlar de la Passió segons sant Mateu és també parlar de la recuperació de la música antiga; després de la mort de Bach, l'obra va caure en l'oblit. Fou el compositor i també director Felix Mendelssohn qui va recuperar la Passió el 1829 dirigint-ne una versió abreujada i adaptada als gustos estètics del moment. La reinterpretació d'aquesta obra va suscitar, a partir de llavors, un gran interès per l'estudi de les obres de Bach. A Catalunya aquesta recuperació es va produir ara fa més d'un segle al Palau de la Música Catalana.

Com arribar