Els ossos de Montaigne - Dramatúrgia de Sadurní Vergés Dirigit per Glòria Balañà Altimira

FUNDACIÓ JOAN BROSSA - CENTRE DE LES ARTS LLIURES
Barcelona

Podràs comprar aquest espectacle el proper dia 25 de juliol.

Registra’t ara, segueix-nos a les XXSS i t’avisarem quan el puguis comprar!

Sinopsi

Del 24 de maig a l’11 de juny del 2023
De dimecres a dissabte a les 20 h
Diumenge a les 18 h

Dirigida per Glòria Balañà Altimira, amb dramatúrgia de Sadurní Vergés. Diferents pensadors dialoguen amb un llenguatge físic i coreogràfic.

Els silencis són una part essencial de la música, de la mateixa manera que les pauses ho són de la vida. Aquest muntatge vol reflexionar sobre el temps que s’atura bruscament, a partir d'escrits de diferents pensadors.

De cop i volta el món sencer es va aturar i les nostres vides van quedar en suspensió. La situació, però, tot i que potser mai s’ha viscut amb aquesta magnitud i de manera tan global, no és del tot insòlita. Qualsevol situació que suposi una interrupció del flux de vida esdevé un trencament en la continuïtat de les vides de les persones: una malaltia, una guerra, un accident… L’esquerda per la qual es precipita la fe en una pretesa vida segura i en la fortalesa de la humanitat s'ha obert moltes vegades.

Tot comença amb la recerca dels ossos del pensador francès del Renaixement Michel de Montaigne, un autor que es va retirar de la vida pública durant deu anys per tal d’escriure els Essais, en els quals es preguntava per la seva pròpia naturalesa i per la manera com s'havia de viure la vida. En el moment en què sembla que es localitzen les seves restes mortals, l’acció queda suspesa i ens endinsem en un espai auster, habitat per tres figures femenines i un seguit de pensaments. Una dramatúrgia sonora a través de la qual escoltarem aquests pensaments dialogarà amb la dramatúrgia visual escènica, desplegada en un llenguatge físic i coreogràfic. Sentirem, entre altres, i de vegades en la llengua original en què van ser escrits, fragments de Plató, del mateix Montaigne, de Pascal, John Cage, Susan Sontag, Slavoj Zizek, Franco Bifo Berardi o Paul B. Preciado, entre altres.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Glòria Balañà Altimira
Dramatúrgia: Sadurní Vergés
Interpretació: Daniela Brown, Marina Fullana, Laura Lliteras
Moviment: Cia. Unaiuna
Disseny del so: Àlex Polls
Espai escènic i imatges: Alfonso Ferri
Il·luminació: Sylvia Kuchinow
Vestuari: Marta Rafa
Sastressa: Aina March
Ajudantia de direcció: Georgina Surià
Veus: Alex Brendemühl, Daniela Brown, Núria Lloansí, Núria Montes i Sadurní Verges
Fotografia: Aleix Marín
Producció: Xavier Gonzàlez, Escenapart
Agraïments: Anna Maria Ricart

Idioma: Català, castellà i altres llengües
Durada: 80 minuts

Com arribar