Combat de negre i de gossos

Teatre Tantarantana
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

La història d’un treballador africà mort a mans del seu cap ens acara a l’opressió que ha estat motor del colonialisme i que encara és present a la nostra societat, on la violència que exercim ens obliga a viure en la por i en un exili permanent.

Som en un pai´s indeterminat de l’A`frica occidental, on un seguit de treballadors locals fan obres per enca`rrec d’una empresa europea. Algú mata un dels treballadors negres i el seu cos desapareix. Però Alboury, un personatge misterio´s en una penombra perpe`tua, reclama el cos del treballador i es nega a marxar sense haver obtingut el que demana. El mateix dia arribara` també a les obres la Le´one, la nova companya de Horn…

Bernard-Marie Koltès ens parla de colonialisme i opressió no només a l’Àfrica sinó també en la nostra societat que sobreviu gràcies a treballadors explotats i oprimits. Nosaltres som els gossos que borden per tal de defensar el paradís occidental que hem construït, una illa de seguretat aparent que és representat per l’obra on passa l’acció. Vivim als marges, exiliats en una perifèria mental, a causa de la nostra incapacitat per obrir-nos i construir una llar que aculli i protegeixi tothom. Els personatges en escena representen els actors d’aquesta dinàmica d’opressió: la força bruta (Cal), el poder econòmic (Horn), una Léone que, com nosaltres mateixos, no s’embruta les mans, però gaudeix dels beneficis que genera la dinàmica neocolonial i un Alboury, la veu de la consciència que posa a la resta de personatges davant de les seves accions i que interpreta Ricard Boyle.

Com arribar