Sidosos (primera prova)

Antic Teatre
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Sidosos és un espectacle entre la videoinstal·lació i el teatre documental. Després d’un treball previ molt exhaustiu d’arqueologia audiovisual, l’espectacle presenta una selecció de diferents cares i veus que van ser protagonistes dels primers anys de la pandèmia de la sida a casa nostra.

Un collage videoescènic que vol fer un retrat social d’aquell moment mesclant alguns noms més rellevants amb d’altres completament desconeguts, i una gran majoria de noms expressament oblidats. Són els afectats, els infectats i els seus familiars. Els científics, els capellans i els imbècils dels negacionistes. El col·lectiu d’hemofílics, el d’homosexuals i el d’heroïnòmans. Els ionquis i els seus camells, les putes i els seus clients, els presos i els seus guardians.

Sense defugir ni el morbo ni un cert sensacionalisme disfressat de procés d’investigació artística, el projecte sí que espera operar no només com un catàleg d’empestats victimitzats, sinó com un diàleg transtemporal entre artistes de l’època i youtubers actuals, entre els experts d’aquell moment i els polítics que van ignorar i, per tant, fomentar una pandèmia que, 40 anys després, ni té vacuna ni té memòria.

Dins del 8è INFLUX Festival 2021 (del 23 al 28 de novembre al 2022 a l'Antic Teatre), comissariat per Habitual Video Team.

Com arribar