Les traces del silenci

Teatre Eòlia
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Entre les mil víctimes, entre morts i desapareguts, que va deixar la coneguda com la riuada del Vallès al seu pas al setembre de 1962, s’hi comptaven nens i nenes dels què mai varen trobar-se’n els cossos. Malgrat que amb prou feines hi ha proves materials d’aquests fets, tot apunta a que darrera d’aquestes desaparicions no sempre hi havia la mà de la fúria de l’aigua, sinó la d’un mecanisme governatiu corrupte que va aprofitar la tragèdia per a repartir infants en adopció a famílies adeptes al règim franquista, sense molestar-se en comprovar si aquestes nenes i nens eren realment orfes o si tenien familiars que haguessin sobreviscut a les inundacions. Sovint es tractava d’infants de famílies humils, emigrades a Catalunya des de regions més pobres de l’Estat amb l’esperança d’un futur millor, i que varen perdre-ho tot en una sola nit.

"Les traces del silenci" és una obra que hibrida teatre de la memòria i teatre documental a partir d’una investigació relacionada amb la riuada de 1962 i una de les seves conseqüències més silenciades: el tràfic d’infants.

Dramatúrgia: Esther Lázaro
Direcció: Alba Saura Clares
Interpretació: Rosa Aguado i Esther Lázaro
Espai escènic i il·luminació: Sergi Corbera
Espai sonor i composició musical: Álvaro Imperial
Vestuari i caracterització: Hernán Martínez i Alba Saura
Estilisme: Nuria Navarro i Marc Murillo
Producció executiva: Esther Lázaro
Producció: Therkas Teatre

Amb el suport de l’OSIC – Generalitat de Catalunya, Beca Kinètic – CC Parc Sandaru, ICUB, Cultura en Viu-UAB, Ajuts Terrassa Crea – Ajuntament de Terrassa.
Amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Arxiu Històric de Terrassa i l’Associació Nens Desapareguts de la Riuada de 1962.

Com arribar