Vals de Mefisto

L'Auditori
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Eclèctica, proliferant i heterodoxa, la música de Thomas Adès planteja un recorregut sonor a través d'estructures transposades, polaritats que s'atreuen i es repel·leixen, punts de mira pròxims i llunyans alhora. Com a cloenda de la invitació a ser compositor convidat durant aquesta temporada i l'anterior, s'estrena Märchentänze (Danses de contes de fades), concert per a violí i orquestra encarregat per L'Auditori juntament amb la Finnish Radio Symphony Orchestra, la Danish National Symphony Orchestra i la Göteborgs Symfoniker.

Amb Hotel Suite, Thomas Adès elabora una suite orquestral a partir de Powder Her Face (Empolva-li la cara, 1995), òpera de cambra amb una trama argumental basada en l'escandalós divorci de l'aristòcrata Margaret Campbell, duquessa d'Argyll.
El primer dels Mephisto-Walzer de Franz Liszt, anomenat Der Tanz in der Dorfschenke (El ball a la taverna del poble), pren el programa del Faust de Nikolaus Lenau, en concret de l'episodi en què Faust sedueix i rapta una donzella a la taverna, embriac per la destresa al violí de Metistòfil. La inspiració per la llegenda del pacte amb el diable de Faust té, a les pàgines de Liszt, una de les encarnacions més genuïnes de l'èxtasi i la plenitud romàntiques.

Com arribar