Romeu i Julieta

L'Auditori
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

El paradigma de l'amor en forma d'anhel inassolible es troba, sens dubte, en les pàgines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensió entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un clàssic que perviu avui dia i que és una font constant de relectures. Sergéi Prokófiev es va basar en aquest text dramàtic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres més cèlebres de l'autor i farcida de temes i motius icònics.

El concert per a violoncel d'Edward Elgar és una de les últimes peces del seu catàleg, plena de maduresa i amb una orquestració transparent. Pedra angular del repertori modern per a violoncel, el solista alterna un teixit de recitatius melangiosos i elegíacs amb seccions de vivor fulgent.
La música de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, és una recerca constant d’una harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l'autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc estètic: el llenguatge microtonal s'insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seqüències de lluminositat i nitidesa.

Com arribar