ENSEMBLE HOTEL MUSICA VIVA I JOSÉ LUIS BIEITO TRIO

Auditori Eduard Toldrà
Vilanova i la Geltrú

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Un homenatge a Piazzolla.

En aquest any 2021, Astor Piazzolla (1921-1992) hauria fet cent anys. El genial bandoneonista argentí va canviar per sempre la història del tango: va aconseguir  transformar la seva essència i crear el tango modern. A la seva obra es produeix quelcom singular com una confluència del tango, la música clàssica i el jazz. I tot això d'una manera molt personal i apassionada. Treballador incansable, perseverant, admirable en la seva lluita, Piazzolla mai no va acceptar límits. Podria molt bé ser la imatge del que canvia constantment, del que mai s'atura. I va saber trobar un llenguatge universal que té color de tango. Actualment, avui dia, Piazzolla és ja un músic universal: la seva obra és interpretada per músics clàssics, de jazz, de rock i per músics de tango d'arreu del món.

Amb l'Ensemble Hotel Música Viva, assignatura optativa del Conservatori de Vilanova i la Geltrú, hem dedicat el curs a l'estudi d'algunes de les seves obres. Hem tingut la gran sort de poder comptar amb la presència d'un bandoneó, el d'en Lucas Calabrese, i sentir-nos més a prop de la essència tanguera. I hem comptat també amb la col·laboració incondicional d'en Jordi Mestres.

En José Luis Bieito és un “addicte” a la música de Piazzolla. El seu primer treball discogràfic Oblivion (Ars Harmonica, 2001) està dedicat íntegrament a la seva música i, arran d'això, al 2003 va fer gira amb el concert espectacle Piazzolla: Hora Cero (coproduït per la Quincena Musical de San Sebastián i el Festival de Torroella de Montgrí).

Piazzolla va dir una vegada: “Yo tengo una ilusión: que mi obra se escuche en el 2020. Y en el 3000, también”.

Aquest és el nostre homenatge.

Com arribar