LABERINT STRIPTEASE

FUNDACIÓ JOAN BROSSA - CENTRE DE LES ARTS LLIURES
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

CABARET INSPIRAT EN L’OBRA “STRIP-TEASE I TEATRE IRREGULAR” I ELS POEMES VISUALS DE JOAN BROSSA

De cia. Roberto G. Alonso

Del 4 al 22 de novembre de 2020
ESTRENA 4 de novembre

#SEGELL

SINOPSI

Quan des de l’Escenari Brossa se’m van proposar crear un espectacle a partir del llibre “Strip-tease i teatre irregular” em va envair una gran emoció i alhora una forta sensació de vertigen. Emoció per l’oportunitat d’abordar una figura amb la personalitat i l’obra d’un artista tan prolífic com Joan Brossa i vertigen per les mateixes raons. Lloar l’extensa i productiva obra de Brossa es sobrer, per tothom és coneguda i reconeguda.
Com a creador i com a intèrpret no podia perdre l’ocasió d’enfrontar-me a un repte majúscul com aquest. Com enfrontar-me a ella? Com reinterpretar les seves paraules? Com descontextualitzar-lo del seu temps per apropar-lo al nostre? Com no perdre el seu compromís polític? Com no trair el seu esperit crític? Com conservar el seu humor corrosiu? Per fortuna la resposta a totes aquestes preguntes eren al propi Brossa. La lectura, no només del llibre ja esmentat, sinó d’algunes de les seves obres teatrals, dels seus poemes o dels seus altres textos i, sobretot, les seves poesies visuals han estat una font d’inspiració evocadora i inesgotable.
Dansa, teatre, acrobàcia, música, cant, play-back, transformisme, striptease… Amb tots aquests elements en joc, vaig tenir clar que el format de l’espectacle havia de ser el d’un cabaret, no podia ser d’una altra manera, per elecció i gust personal, però també per la relació que aquest gènere, anomenat parateatral, manté amb Brossa.
No vull deixar de dir que aquest emocionant viatge no hagués estat possible sense la complicitat i l’entrega de tots i cada un dels membres que formen part d’aquest espectacle, els que veuran a l’escenari i els que no veuran.
Així doncs, senyores i senyors, passin, seguin i gaudeixin, o no, de la nostra proposta, juguin amb nosaltres a canviar l’òptica de visió, a despullar la realitat, a transvestir-la per veure-hi clar. Però sigui com sigui, permetin demanar-los-hi un favor, no se’n vagin igual que han entrat, perquè com sempre deia Brossa que també sempre deia Fregoli; “l’art és vida, i la vida, transformació”.

Roberto G. Alonso

 

Espectacle en català

 

FITXA ARTÍSTICA

El músic Jordi Cornudella
La cantatriu Elena Martinell
La ballarina stripteasista Laura Marsal
El santimbanqui Davo Marín
MC Clown Roberto G. Alonso
Dramatúrgia, direcció i coreografia Roberto G. Alonso
Direcció musical i arranjaments Jordi Cornudella
Concepció de l’espai escènic Roberto G. Alonso
Disseny d’il·luminació Albert Julve
Disseny i construcció d’escenografia Víctor Peralta i Tony Murchland
Vestuari Roberto G. Alonso i Víctor Peralta
Atrezzo Víctor Peralta
Assessorament dramatúrgic Marc Rosich
Coordinació de l’equip artístic Joan Solé
Producció Escenari Joan Brossa i cia. Roberto G.Alonso

Agraïments: Fundació Joan Brossa, Quim Manyós i Clara Manyós, Rèquiem for Evita i Família Marsal Baulenas.

 

Com arribar