La Novena de Beethoven · Orfeó Català & OCM

Palau de la Música
Barcelona

Podràs comprar aquest espectacle el proper dia 25 de maig.

Registra’t ara, segueix-nos a les XXSS i t’avisarem quan el puguis comprar!

Sinopsi

La Novena simfonia de Ludwig van Beethoven ha estat protagonista en moments destacats de la història. La commemoració de la caiguda del mur de Berlín, o els actes de proclamació de la Segona República Espanyola amb Pau Casals al capdavant, són alguns dels esdeveniments on es va interpretar públicament. No és d’estranyar que des del 1985, una adaptació de Herbert von Karajan sigui l’himne oficial de la Unió Europea i que des del 2003 aquesta partitura sigui Patrimoni de la Humanitat.

 

Musicalment, la darrera simfonia de Beethoven és plena de novetats per a l’època, fet que la converteix en una obra revolucionària, moderna i plenament romàntica. És molt més extensa que les anteriors, i a l’orquestració trobem ja instruments poc habituals com el flautí, el contrafagot, el trombó baix o el triangle. Però la gran revolució està al 4t moviment: a banda d’una innovadora introducció per part de la percussió,  el final d’aquesta obra inclou una part coral amb el text Oda a l’Alegria de Friedrich von Schiller.

Després de la interpretació de les vuit simfonies anteriors, l’OCM inicia temporada juntament amb l’Orfeó Català, i celebra l’Any Beethoven amb una de les obres més importants de la història de la música. Una exaltació a la fraternitat entre els pobles del món, ara més vigent que mai. 

Abraceu-vos, homes, ara! Un gran bes inflama els cels.

INTÈRPRETS:
Orfeo´ Catala`
Orquestra Simfo`nica Camera Musicae
Toma`s Grau,
director

PROGRAMA:
L. van Beethoven: Simfonia nu´m. 9, op. 125

Com arribar