Passió segons sant Joan de Bach

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Collegium Vocale Gent
Philippe Herreweghe, director

 

Enguany es clou el projecte de llarg recorregut de Philippe Herreweghe amb les dues grans Passions del Kantor de Leipzig: la Passió segons sant Mateu i la Passió segons sant Joan. Dues obres cabdals en la història de la música i sengles catedrals sonores. Herreweghe, gran advocat bachià, en serveix una versió articulada, transparent i transformadora.

Philippe Herreweghe dirigeix el Collegium Vocale en la Passió segons sant Joan de Bach, la primera de les cinc Passions que va escriure el mestre barroc i possiblement la primera gran obra d’un nou període en què estava encantat amb el nomenament com a Kantor de Sant Tomàs de Leipzig.

Una obra litúrgica de gran força dramàtica, amb una riquesa musical impressionant i extraordinària, acompanyada de textos més aviat abstractes i filosòfics, on predomina la idea de l’amor per sobre de la narració i que posa èmfasi en la vessant més humana de Jesucrist.

El Collegium Vocale està especialitzat en música barroca alemanya i més concretament en els treballs vocals de Bach. La fórmula d’èxit que l’ha acompanyat al llarg de la seva existència -aquest 2020 commemora els cinquanta anys de la seva fundació– és un repertori que combina la polifonia renaixentista, oratoris clàssics i romàntics, a més de música contemporània.

Com arribar