Radio Libertà

Sala Fènix
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Radio Libertà és la història d’un programa ràdio en italià de la Barcelona de la Segona República. Una transmissió antifeixista que parlava de la Guerra Civil als antifeixistres en Itàlia, que va ser posada en peu per un advocat napolità, Carmine Cesare Grossi (1887-1975).

Radio Libertà és també la història de la família Grossi que tria de lliutar amb coherència contra el feixisme en una òptica internacionalista i arriba a Barcelona al començament de la guerra civil, després d’un itinerari molt llarg, que passa per l’Argentina (on la família va viure 10 anys), Bèlgica i Frància.

Radio Libertà és, a més, la història d’Ada, una noia de 19 anys que dóna veu a una ràdio que parlava a Itàlia de la Espanya en guerra i demanava l’ajuda dels antifeixistes de tota Europa a la causa republicana.

El germà d’Ada, Aurelio, és ferit al front de Teruel, on lliuta juntament amb el seu germà més gran, Renato Grossi. Aquest últim, heroi oblidat, amb vint anys s’enfronta a la força inhumana de la història, que arrasa els vençuts i no deixa escapatòries. Renato veurà tota la seva vida descrita en cinc ratlles indiferents d’un informe policial, en l’últim interrogatori després del retorn a Itàlia.

Radio Libertà és, en fi, la història de la soprano Maria Olandese, companya i mare de gran força. Fa 75 anys, al finalitzar la guerra, Maria viu amb dolor la separació de la família en diferents camps de concentració francesos. Tornaran a retrobar-se, a Nàpols, només després de la Segona Guerra Mundial.

Radio Libertà  és una història que cal comptar i que la companyia napolitana, La Carrozza d’Oro, presenta per la primera vegada a Espanya, en versió original en italià, amb subtítols en català.

Com arribar