HAMLET

Sala Versus Glòries
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

En l'extensa trajectòria de la companyia Bambalina Teatre Practicable no resulta difícil encaixar un espectacle a partir de Hamlet de William Shakespeare. En el seu repertori s'han anat alternant al llarg dels anys moltes obres d'autors clàssics: Quixot, Cyrano de Bergerac, Ubú, Història del Soldat, Carmen i El geperut de Notre Dóna'm, entre altres; havent-se consolidat aquesta línia de treball com una qualitat artística que identifica i prestigia a la companyia. 

En aquesta ocasió i atès un context teatral i d'exhibició en crisi hem volgut apostar per una fórmula artística més essencial deixant a les mans d´un intèrpret el difícil repte de representar aquest meravellòs i únic clàssic del teatre. Encara que el desafiament comprèn també l'adaptació i la integració del text dramàtic com a eix d'un muntatge que pretén acostar els valors d'una de les obres fonamentals de la nostra literatura a la sensibilitat del públic actual. Les tècniques i recursos propis dels titelles i del teatre d'objectes faran possible una posada en escena dinàmica i contemporània, rica en imatges i recursos plàstics en sintonia amb l'itinerari artístic de Bambalina. 

El propòsit principal del muntatge és proporcionar al públic l'oportunitat de penetrar en les entranyes d'aquesta obra prodigiosa des de la vivència i el sentiment, depassant així la perspectiva més distanciada i intel·lectual que emana de la lectura de l'obra. Bambalina Teatre Practicable.

Clar! La primera pregunta que et fas és inevitable: què puc aportar jo a esta obra, cim de la literatura dramàtica occidental, si em propose muntar-la per a un públic d’ara? I darrere de la primera ve la segona: de veritat t’interessa la peripècia d’un príncep assetjat per les intrigues i la vilesa d’un poder que s’expressa així... de manera una mica massa retòrica, una mica massa rància, una mica massa viril? I no n’hi ha dues sense tres:
no hauries d’elegir una altra obra que t’allunyara del perill de resultar tan poc original o massa ambiciós o inconscient?
L’experiència em diu que per començar no cal escoltar la veu interior, eixa que et punxa i t’increpa, només cal deixar-se portar per la il·lusió que inspira el desig en un projecte que somies fabulós. I això faré. Les respostes al dimoniet que em murmura a l’oïda probablement acaben en boca d’algun periodista una vegada estrenada l’obra. En eixe moment segur que conteste amb tota la desimboltura que ara em costa tant trobar. L’instint, per sort, no és gens intel·lectual.   

Jaume Policarpo ( Director i creador de Hamlet )

Com arribar