Arar

Antic Teatre
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

«La idea es precipitar lo que no se dice, lo que no se hace. El tránsito, el camino, la precipitación con su velocidad y su ruido y su desorden, la elección de los objetos arrojados por el tubo, la escena cambiante.»

La peça s’emmarca en el context de Canchales, una iniciativa per a la investigació escènica promoguda el 2016 per la companyia, a partir de la qual, es convida a creadors de l’escena contemporània a participar dels processos de creació, possibilitant experimentar camins comuns i aprofundir en idees des de diferents perspectives.

Arar és un treball d’Ensalle, en col·laboració artística amb Juan Loriente i Antonio Fernández Lera.

Arar és una conseqüència del treball en continuïtat, de les peces que la precedeixen i dels territoris explorats i autoexplorats durant aquest temps, confluint en una barreja de llenguatges. Hi ha una insistència en la recerca del moment present, en la musicalitat dels cossos, la paraula i l’espai, que se superposen composant una sonoritat espacial. La peça està habitada per Raquel Hernández, Artús Rei i les intervencions de Pedro Fresneda.

Text original de Pedro Freneda, publicat per Colección Pliegos de Teatro y Danza, AFLERA. Nº66.

Cia. ENSALLE és una companyia de creació contemporània nascuda a Madrid el 1995, que es trasllada a Vigo el 2003, amb seva aposta per continuar amb la creació des de «la perifèria».

Allà funden la primera sala alternativa de la ciutat, Teatro Ensalle. Un espai d’exhibició i residencia i que compta amb cinc companyies residents fixes d’àmbit nacional, entre les quals s’hi troba la cia. Ensalle.

La companyia és la suma dels creadors Raquel Hernández, Pedro Fresneda y Artús Rei, de les seves individualitats i de la seva trajectòria conjunta des del 2005. Les seves creacions són el resultat del treball en continuïtat i evolució constant, duent a escena propostes que barregen llenguatges i amb un pulsió característica. La seva incursió en l’escena gallega va suposar una mirada renovadora en l’escena contemporània de Galícia.

Amb més de vint muntatges a la seva trajectòria artística, han presentat a Espanya, Mèxic, Xile, Argentina, Uruguai i Portugal.

Les últimes peces s’emmarquen en el context de Canchales, una iniciativa per a la investigació escènica promoguda el 2016 per la companyia, a partir de la qual, es convida a creadors de l’escena contemporània a participar dels processos de creació, possibilitant experimentar camins comuns i aprofundir en idees des de diferents perspectives. Antonio Fernández Lera/ Magrinyana, Juan Loriente, Mónica Valenciano, Juan Úbeda, Elisa Gálvez, Carlos Sarrió, Begoña Crespo i Antonio Sarrió són els col·laboradors de les tres últimes peces de la companyia.

Com arribar