Apariciones sonoras

Antic Teatre
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

El punt de partida del projecte se centra en la investigació de les possibles dimensions coreogràfiques i plàstiques del so. Es tracta de crear una experiència propera al fenomen de la sinestèsia, on el so adquireix forma i plasticitat i el cos i els objectes, sonoritat. La sinestèsia consisteix a unir dues imatges o sensacions procedents de diferents dominis sensorials, com per exemple quan es diu «color verd cridaner».

Escenificar allò que es veu sonant i s’escolta mirant.

Amaranta Velarde treballa en el camp de les arts escèniques com a ballarina i coreògrafa. Es gradua a Codarts (Universitat de les Arts de Rotteram) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad, entre altres creadors.

Rere l’activitat professional a Holanda es trasllada a Barcelona, on inicia les seves peces coreogràfiques: Lo Natural, Hacia una estética de la buena voluntad Mix-en-scene.

A part de realitzar els seus projectes, treballa amb creadores com Cris Blanco, el Conde de Torrefiel i Ola Maciejewska, i ha format part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016). Actualment desenvolupa el projecte Apariciones Sonoras, on explora el fenomen de la sinestèsia i la capacitat plàstica i coreogràfica del so.

Com arribar