Los papeles

Sala Fènix
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Una llarga ruta es dibuixa de Beirut Barcelona, fugint del prohibit, cap a una utopia imaginada. X manté una relació d’amor, no només immoral, sino il·legal, en una terra on els seus pensaments estan condemnats. Perquè ell i el seu amor puguin sortir d’allà es veuran en la necessitat d’aconseguir molts papers. Paper número 1.

 

Anthony Kmeid és un videógrafo i performer libanès. Va néixer a Xipre el 1989 on la seva família es va refugiar fugint de la guerra civil.
Es va criar al Líban, on el seu entorn religiós li posava obstacles a la seva passió, la dansa. Per aquest motiu, només va poder estudiar dansa clàssica i balls de saló d’una manera discontínua. Malgrat tot, va arribar a guanyar el campionat del Líban en balls de saló el 2003, i a ballar professionalment amb grups com Caracalla, Rahbani i Sami l’Hajj.
El 2010 va acabar la seva carrera d’audiovisuals a Beirut (ALBA), on el vídeo li va permetre descobrir una nova forma de comunicar-se. El seu treball sempre ha buscat reflectir un qüestionament i un enfrontament a la seva identitat ètnica i de gènere; però la censura a la qual era sotmès el seu treball i la situació política inestable al Líban el van portar a traslladar-se a París on va cursar un Màster de direcció de cinema a 2012 (EICAR).
En 2014 es va trobar a Barcelona on va fer dos anys de formació en Laboratorio Escuela de Teatro Corporal Dramático sota la direcció de Jessica Walker. Allà va aprendre a eliminar capes i a expressar tot el que li era prohibit d’una forma lliure; va explorar l’estar present a l’escenari i la llibertat de fusionar els seus coneixements per poder crear sense límits.
Actualment està treballant en la línia de fusionar l’escenari teatral amb el cinematogràfic amb «Los papeles», la seva primera obra de teatre corporal amb imatges que aprofundeixen el desconegut tema de la identitat sexual a l’Orient Mitjà.

Com arribar