VALENCIANA. LA REALITAT NO ÉS SUFICIENT

Teatre Goya
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Dramatúrgia i direcció: Jordi Casanovas
Interpretació: Rebeca Valls, Lorena López, Vanessa Cano, Carles Sanjaime, Verónica Andrés, Toni Agustí, Enric Juezas, Paloma Vidal, Laura Sanchis, Juli Disla, Laura Valero, Carlos Amador
Coordinació de la documentació: Eugenio Viñas
Ajudantia de direcció: Maria Almudéver
Disseny i realització de l’escenografia i de la il·luminació: Maria de la Cámara, Gabriel Paré(Cube.bz)
Disseny del so i composició musical: Damián Sánchez
Disseny i realització del vestuari: Pascual Peris
Producció audiovisual: Manuel Conde. Radiantelab.
Caracterització: Inma Fuentes

Aquest és un viatge per deu anys de la nostra història recent. També és la història d'una amistat. I, també, un catàleg d'horrors provocats per mitjans, per polítics i per alguns homes que no estimaven les dones.
Al principi dels anys noranta, després d’anys d’eufòria, de modernització i de projecció internacional, el país s’enfronta a una important crisi econòmica i de valors. Tres joves amigues, que es van conèixer estudiant periodisme, veuen com els seus camins vitals es van separant a mesura que aquesta crisi es fa gran. Valèria inicia la recerca de la seva identitat per les discoteques de la Ruta Destroy. Ana cobreix el crim més traumàtic de la història d’Espanya per a la televisió valenciana. I Encarna dirigeix la comunicació d’un jove polític que marcarà un canvi de paradigma a tot el territori valencià. Un viatge de més de deu anys per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies. Un viatge a un passat recent que ens permet rellegir el més immediat present.
És una creació de Jordi Casanovas, un dramaturg i director que ha utilitzat sovint la realitat com a material dramatúrgic (fent servir fins i tot la tècnica Verbatim en muntatges com Ruz-Bárcenas, Port Arthur o Jauría), però també ha escrit comèdies (Idiota, Un home amb ulleres de pasta o Mala broma) i drames (Una història catalana, La dansa de la venjança Gasolina). Els seus textos han rebut diversos premis i estan sent estrenats arreu del món.

Espectacle en valencià i castellà

 2h. 30min.

Com arribar