LAPÒNIA

Teatre Cirvianum
Torelló

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Una obra escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet

Intèrprets: Roger Coma, Meritxell Huertas, Meritxell Calvo i Manel Sans

 

Quan s’ha de començar a mentir als nens?

 

La Mònica, el Ramon i el seu fill de cinc anys, Nil, han viatjat a Finlàndia per passar les festes de Nadal amb la germana de la Mònica, la Núria, el seu company finès i la filla de tots dos, Martha, de quatre anys.

El petit Nil està il·lusionat, a Finlàndia podrà veure el Pare Noel de veritat. La vetllada entre les dues famílies es presenta idíl·lica: una caseta enmig d’avets nevats, llar de foc, trineus a la porta, entorn familiar plàcid... Però tot s’esguerra quan Martha explica a Nil que el Pare Noel no existeix, és un personatge que es van inventar els adults fa temps per coaccionar als nens i que es portessin bé. La veritat és que és impossible que un sol home reparteixi regals a tots els nens del món en una sola nit. El disgust de Nil és gran, però encara ho és més el dels seus progenitors.

Per la Mònica i el Ramon mantenir la il·lusió del seu fill és una de les màximes del Nadal. A partir d’aquest fet, les dues parelles contraposaran dues maneres d’educar els fills totalment oposades, debatran sobre la veritat i la mentida, les tradicions, els valors familiars i, inevitablement, sortiran a la llum secrets del passat que ningú no volia desenterrar.

Com arribar