Via Katlehong Dance / Gregory Maqoma - Via Kanana

Teatre Joventut
L'Hospitalet de Llobregat

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Vesteixen a mig camí entre una estètica retro amb aires de claqué, un look que recorda els anys 80 i unes botes All Stars que han esdevingut tot un símbol. Però sobre tot ballen de manera endiablada.

El pantsula, més què un ball, és una cultura a Johannesburg, amb una trajectòria similar a la del hip hop a Nord-americà. Neix al barris pobres de la capital sud-africana als anys 60 i ha anat acompanyant la protesta social, convertint-se en la veu dels més desafavorits. Primer va ser contra l’apartheid i ara segueix viu qüestionant l’estat de les coses a la corrupta Sud-àfrica.

Una famosa companyia de pantsula del barri de Via Katheling amb gran reputació ha fet aliança amb el reputat coreògraf Gregory Maqoma (Johannesburg 1973) per muntar Via Kanana, una coreografia que desplega les habilitats físiques dels seus intèrprets, però que també te un transfons social que parla dels insuportables nivells de corrupció a la cúpula del poder sud-africà.

Coreografia: Gregory Maqoma
Compositor: Samuel Makhathade Khabane
Il·luminació: Oliver Hauser, de Hauser Lighting Design
Vídeo: Jurgen Meekel
Vestuari: DarkDindie Styling Concepts

Ballarins:
Tshepo Nchabeleng, Thato Qofela ; Andile Nhlapo ; Tshepo Mohlabane ; Teboho Diphehlo ; Abel Vilakazi ; Nomasonto Radebe ; Boitumelo Tshupa

Text: Discurs inaugural de Patrick L.O. Lumumba per a la 3ª Convenció Anticorrupció, el 2/12/2013 a l’Hotel Africana de Kampala, Uganda

Coproducció de: Via Katlehong Dance, Maison de la Danse de Lyon, La Villette (París), Châteauvallon-Scène nationale

 Durada: 1 h

Quinzena metropolitana de dansa

Com arribar