Seong-Jin Cho & OCM · La Cinquena de Beethoven + Chopin 2

Palau de la Música
Barcelona

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Beethoven i Chopin encapçalen la llista dels compositors més representatius del romanticisme musical de la primera meitat del segle XIX. El primer, per les seves aportacions essencials per?al desenvolupament de la simfonia; el segon, per fer que el piano esdevingués l’instrument per excel·lència d’aquest període. Dos mestres, dos genis, amb un extens catàleg d’obres entre les quals destaquen aquest Concert per a piano núm. 2 i la Simfonia núm. 5, l’inici de la qual ens posa la pell de gallina fins i tot abans de sonar.

Seong-Jin Cho va deixar bocabadat el jurat del Concurs Internacional de Piano Frédéric Chopin de Varsòvia (2015): amb tan sols 21 anys, interpretà amb una maduresa extraordinària i una pulcritud sublim cadascun dels tres moviments d’aquest concert per a piano.

Beethoven no va obtenir la resposta que esperava en l’accidentada estrena de la seva cinquena simfonia, tot i que la segona vegada que es va interpretar, el públic i la crítica es van adonar que assistien a un moment històric. No només per aquest inici que simbolitza ‘la crida del destí’, sinó també perquè en cadascun dels quatre moviments hi ha una exploració musical nova i original que obre les portes a futurs universos sonors.

REPERTORI

F. CHOPIN: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 21
L.v. BEETHOVEN: Simfonia núm. 5, op. 67

INTÈRPRETS

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Seong-Jin Cho, piano
Tomàs Grau, director

Com arribar