LA AUTORA DE LAS MENINAS

Teatre Joventut
L'Hospitalet de Llobregat

Per a reservar espectacles, identifica't.

Utilitza el botó ACCEDIR de la part superior de la pàgina.

Sinopsi

Autor i direcció, Ernesto Caballero

 

Intèrprets:

Carmen Machi, Mireia Aixalà, Francisco Reyes

 

 

Tot i que ara és una de les pintures més famoses de la història, durant anys Las Meninas va adornar el despatx d’estiu del rei Felip IV. Fins al 1819 no es va exposar en públic.

Segons els experts, amb aquesta obra Velázquez pretenia reivindicar la noblesa de la pintura per damunt de les pràctiques artesanals de l’època.

 

Els misteris de La Meninas:

Hi ha teories que afirmen que el quadre és fruit de la imaginació de l’autor, el qual desitjava impressionar a sa majestat amb el millor llenç que hagués vist mai.

Un dels misteris principals és esbrinar si Velázquez està pintant l’escena reflectida en un mirall; o si retrata als reis, reflectits en el “veritable” mirall del fons del llenç.

 

En un futur no molt llunya, la crisi financera que sacseja Europa obliga a l’Estat Espanyol a desprendre’s del seu patrimoni artístic. Davant la possibilitat de vendre Las Meninas, se li encarrega a una afamada monja copista realitzar una rèplica exacta de l’original. A partir d’aquest moment, la religiosa es veu atrapada en una cruïlla d’interessos de diversa índole, al temps que veurà patir una sobtada transformació de la seva personalitat: d’humil artesana del pinzell passarà a convertir-se en una estrella mediàtica del món de les arts plàstiques.

 

Espectacle en castellà

Durada: 1 h 20 min

 

Com arribar